Praktische afspraken 5des en 6des

 

Praktische afspraken voor de les geschiedenis voor de leerlingen van het 5de en 6de jaar van Sint-Rita Campus Technologie

 

Wat is de cursus?

Als cursus gebruiken we de PowerPoint-presentaties die je kan downloaden op deze website en die je in je syllabus terugvindt. Elke PowerPoint-presentatie heeft 2 versies: een notitieversie en de gewone versie. Beide versies zijn qua inhoud identiek. Enkel de layout verschilt. De notitieversie geeft je de ruimte om je eigen notities naast elke dia te noteren. De notitieversie is de aanbevolen printversie.

 

Moet je notities nemen in de les?

Het nemen van notities tijdens de les is niet verplicht maar wel warm aanbevolen.

 

Welke leerstof moet je kennen?

  • De cursus (de PowerPoint presentaties)
  • De extra uitleg gegeven in de les
  • Je notities uit de les
  • De beeldfragmenten en documenten die we gezien hebben in de les

 

Wat neem je elke les mee?

De syllabus

 

Hoe wordt je kennis geëvalueerd?

Je kennis voor het vak geschiedenis wordt geëvalueerd op basis van permanente evaluatie. Dit betekent concreet dat je kennis van het vak geschiedenis niet beoordeeld en geëvalueerd zal worden op basis van een examen, maar op basis van je kennis en inzet gedurende het hele jaar.  Hoe doen we dit voor het vak geschiedenis?

  • Korte toetsen. Dit zijn toetsen van 5 tot maximum 10 minuten. Ze vinden steeds onaangekondigd plaats in het begin van de les. Welke leerstof moet je kennen voor een korte toets? Alle voorbije lessen vanaf de vorige (korte of grote) toets.  Gebruik van de cursus of eigen notities is niet toegelaten. De leerstof steeds bijhouden en studeren is dan ook een absolute must om de korte toetsen met succes af te leggen.
  • Grote toetsen. Dit zijn toetsen over een groter geheel (bv. meerdere lessen of een specifiek onderwerp). Een grote toets duurt ongeveer 30 minuten en wordt altijd ruim op voorhand aangekondigd (zowel in de klas als op deze website). Gebruik van de cursus of eigen notities is niet toegelaten. Studiewerk is dan ook aanbevolen om een grote toets succesvol af te leggen.
  • Taken.  Een taak wordt steeds ruim op voorhand aangekondigd (in de klas en op deze website). Er zijn verplichte taken die je moet maken en er zijn de niet verplichte taken. Een niet verplichte taak maak je volledig vrijwillig en je kan er enkel punten mee verdienen. Een voorbeeld van een taak is de film-postertaak. Je moet dan een taak maken over één van de interessante films die je kan terugvinden op deze website.